Satranç Dövme

Sevgili arkadaşlar,

Geçici de olsa kalıcı da olsa dövme sever çok fazla insan var. Biz de geçenlerde satranç dövmelerini araştırıp sizler için derleyelim istedik. Malum bizim gibi satranç tutkusu ile yaşayan insanların aklına ilk gelen figürlerden biri de satranç taşları oluyor.

Minimal görsellerden hoşlananlardan için de fantastik veya göz doldurucu görsellerden oluşan hoşlananlar için de bazı örnekler paylaşıyoruz. Paylaştığımız satranç desenlerinin bazıları yerel bazıları ise yabancı kaynaklardan. Başka bir yazımızda tene işlenmiş olan değil de henüz işlenmemiş olan, yani kağıtta desen, figürleri paylaşıyor olacağız.

Minimal ve temiz görünümlü dövmeler olduğu gibi elbette daha hard diye tabir edebileceğimiz, koyu, büyük ve fantastik satranç dövme modelleri yaptırmak mümkün. Ayrıca belirtmekte fayda var. Gittiğiniz dövmecinin arşivinden deseni seçme dönemi çok eskilerde kaldı. İnternet tarayıcısından bulduğunuz görselleri belirterek özel çizim de yaptırabilirsiniz.

Satranç doğası gereği içinde pek çok bakış açısı, felsefe ve hatta duygu barındırıyor. O yüzden satranç figürlü dövme yaptırılması anlamlı. Elbette meraklılarına…

Siz de beğendiğiniz satranç dövme görsellerini belirtebilir, bize de iletebilirsiniz. Dosyaya ekleyebiliriz. ?