Bilgin Berge

Merhaba,

2003 yılında başlayan satranç serüvenim büyük bir tutkuyla devam ediyor…

Pek çok turnuvada dereceler aldım, öğrendim, öğrettim dahası bu işin derinliklerine daldım. Sadece oynamadım. Kendimi keşfettim… Yapabileceklerimi keşfettim… Olasılıklar dünyasında yüzerken sistemli bir bakış açısıyla neler başarılabileceğini öğrendim.

Ne demiş Pierre Mac Orlan; “Satranç tahtasında tüm denizlerdekinden daha fazla macera vardır.”

Şimdi öğrendiklerimi aktarma zamanı dedim ve başladım.

Lisanslı bir sporcu olma adımları…

2005’den beri lisanslı sporcu olarak devam ediyorum. TSF – Türkiye Satranç Federasyonu’na kayıtlıyım. Lisanslı sporcu nasıl olunur, size ne gibi faydaları dokunur bunları uzun uzun konuşacağız. Profesyonel satranç eğitmenliği ve danışmanlığı yapıyorum ve bu konuda da kendini geliştirmek isteyen arkadaşlar bana yazabilir.

Yapay Zeka ve Satranç

Bir sistem analisti olarak belirtmeliyim ki yeni bir satranç oyunu yazma oluşumu içerisindeyiz. Müthiş bir strateji oyunu olan satranç oyununu yazma aşamasında süreç değerlendirmesini bol fotoğrafla paylaşıyor olacağım. Zamanla ekleyeceğim videolar da olacak.

Satranca dair ne varsa….

Satranca dair ne varsa bu blogda paylaşıyor olacağım. Bundan herhangi bir kazanç beklentim yok yine de bu tür kültürel işlere destek vermek isterseniz bağış linkinden desteklerinizi alabiliriz.

Türlü Projeler….

2010 yılında Nermin Temel ile beraber kurduğumuz satrancsaati.com (Yazışmalı Online Satranç) ile bir yıl hizmet verdikten sonra sitedeki payımı devrettim. Van depreminden sonra bir süre satrançtan uzak kalmak gibi bir hikayem var. Kaldığımız yerden devam…

Yapacağımız turnuvalar, oluşturacağım yeni satranç yazılımı, federasyonla ilgili haberler – satranç aktiviteleri gibi pek çok projemiz var. Bloğumdan bu aktiviteleri takip edebilir, katılabilirsiniz.

Yazışmalı satranç siteleri

Sevgiyle kalın, takipte kalın…
Bilgin Berge

Kaynak: http://vansatranc.blogspot.com/2013/05/satranc-kimdir-van-satranc-bilgin-berge.html

“Satranç iki kişi arasında oynanır; üçüncü kişiye oyunu izlemek kalıyor.” Bilgin Berge